Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
31.03.2007 15:03 - Да вземем да Уморим тази пролетна Умора със смях
Автор: gioia Категория: Забавление   
Прочетен: 1902 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 11.04.2007 23:31


Пролетната умора ни налегна... и никак не ни се работи... пак, то зима добре, че нямаше – защото и зимната щеше да ни хване, а тя е ужасна (за справка – мечките). Какво пък, то както се казва: 
Хубаво време за работа и лошо време за почивка няма, нали така :)?
И чета си аз днес едни много полезни съвети (в Здраве.бг) как да победим пролетната умора. Ето повечето от тях с някои подобрения и поощрителни бонуси, защото важното е да е веселоооо... 

1. Не вземайте никакви лекарства и особено антибиотици, освен ако не са ви предписани от лекар.
- - - Ами хората, които са пристрастени какво ще правят, а? Иначе останалите лесно ще се справят – пилешка супа (от не-грипаво пиле), краката с оцетени чорапки и руло салфетки на нощното шкафче... А най-добре да се намери някой който да топли краката :)

2. Откажете се от рафинираната, консервирана и наситена с различни технологични добавки храна. Започнете деня, като закусите - не пропускайте това най-важно според много специалисти ядене за деня.
- - - Внимавайте с добавките, прави са – особено хлебарките в кетчупа или мишка в хляба идват вповече... все пак не сме китайци, я ;-)
Закуската е добра идея, но не и за тези, които стават на обяд...

3. Всеки ден яжте поне по една ябълка
- - - Все пак внимавайте да не е ябълката на познанието...че или ще ви изгонят от дома или ще вземете много да поумнеете, а от това боли глава.

4. Не пропускайте също така винаги да има на масата някакви свежи зеленчуци (салата, зеле, чушки, моркови, цвекло) и плодове (особено цитрусови и ябълки), както и яйца, риба, зелен или плодов чай.
- - - Ако пък ги намирате все под масата... спрете тоя алкохол :)!

5. Борете се със стреса като правите упражнения, масаж. Ваната, особено с добавени соли и ароматични масла, е много успокояваща.
- - - Е, това е прекрасно – вана, аромати, масаж... ммммммм... охооо, ето това е мястото за дозата любов, ласки и секс, секс, секс... все пак не сме чак толкова уморени, а и горните съвети вече действат :).

6. Приучете организма си да не се бои от студ и жега. Носете бельо, което позволява на кожата свободно да диша.
- - - А според мен кожата ще диша най-добре без бельо... така, че върнете се пак на горния съвет и го повторете :)))

7. Тренирайте гърлото си - пиенето на студена вода или мляко например може да го закали.
- - - Студените концентрати дали имат същото действие? Проверявайте само в компания, защото ако ви падне гласчето няма да има кой да каже на таксиметровия шофьор къде да ви закара... :)

8. Ако често имате ангини, правете си ежедневно гаргара с настойка от треви или най-малкото с подсолена вода.
- - - Абеее... правете си гаргара... обекти около вас – бол.

9. Не допускайте да имате запек.
- - - Даааа, не е добре. Но и обратният вариант....мирише. Часове в двете нули и изчитате всички опаковки на козметика и препарати в банята... за справки колегата Алексчо. Не му беше гот :)

10. Движете се повече - разходките на чист въздух, ежедневните физически упражнения, плуването, танците са много полезни.
- - - Движете се повече. Повторете пак съвет номер 5.

11. Спете не по-малко от 7-8 часа. Вярно е, че всеки организъм има нужда от различно количество сън, но единици са тези, които се наспиват за по-малко от седем часа. Преди сън мислете за нещо приятно, а не за работа, проблеми и несгоди. Леглото е за сън, почивка и секс, а не за четене, вечеря, гледане на телевизия, още по-малко пък за пушене.
- - - Точно така! Спете, с тапи в ушите ако съседите ремонтират денонощно или им скърцат леглата. Преди сън въобще не му мислете, а се върнете пак на съвет 5. Защото леглото е за секс. А после пушете колкото искате :)

12. Борете се с вредните навици - ако им обръщате поне по няколко минути внимание всеки ден, може и да не ги преодолеете, но ще ги намалите.
- - - Абе, зависи, ако обръщате на всеки по няколко минути ще вземе да отнеме часове и освен пролетна умора ще лекувате и депресия после... Хайде, редуцирайте ги... но после, предупреждавам, че ще усещате сърбеж по гърба от израстването на крилцата...Така че що не пробвате с Ред Бул, а в спестените минути мислене нацелувайте някой... така правите и гимнастика против умората :)))
Успехххх!
 


Тагове:   умора,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. whitenights - :)
01.04.2007 11:24
Първата ми усмивка за деня, мерси :)
Съветите са супер, само дето и един няма да успея да спазя :)
цитирай
2. gioia - :) whitenights
01.04.2007 11:33
Ще помагам да ги спазваш :)
цитирай
3. shiva - ахахха:))))))))
11.04.2007 22:33
е тва как съм го пропуснала! :)))))))))!

браво, мацка! :))))))
цитирай
4. gioia - shiva
11.04.2007 23:06
ще вместим и МАРТинито с маслинките някъде, усещам аз... :) то си е УМестно средство срещу УМора... през МАРТ - пробвах и действаше :)
цитирай
5. shiva - Аз откога
12.04.2007 11:35
се кълна в МАРТинито, ма никой не слуша, братче! :)))
цитирай
6. dana55 - Май и аз съм пропуснала, но вече съм тук!
12.05.2007 09:50
Страхотно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gioia
Категория: Други
Прочетен: 388837
Постинги: 103
Коментари: 734
Гласове: 8043
Архив